Ayahuasca ceremonie

Sacred plant, of ayahuasca is een eeuwenoud geneeskrachtig plantenbrouwsel, oorspronkelijk uit de Amazone en voornamelijk Peru.

Een Sacred plant ceremonie houdt in dat je onder begeleiding een hallucinerende plant/wijnstok-thee drinkt, voor een lange reis met diepe verbinding met een hogere intelligentie en een begrip van je ware zelf.

Als je bij Samadhi in Hilversum een Sacret plant ceremonie bijwoont is het voor ons belangrijk dat je mentaal en fysiek sterk genoeg bent om het plant medicijn tot je te nemen. alle deelnemers vullen dan ook vooraf een intake formulier in en eventueel gevolgd door een telefoongesprek. In het geval van een verleden van psychosen, schizofrenie of borderline raden wij af om deel te nemen aan een ceremonie. Bij een verleden met lichamelijke klachten zoals hart- en vaatziekten, ernstige nier problemen, beroertes, herseninfarcten, ernstige neurologische stoornissen, epilepsie raden wij het ook af om deel te nemen aan een van onze ceremonie. in deze gevallen is een goed overleg met de behandelend arts raadzaam.

Daarbij dien je je eigen verantwoording te nemen als het gaat om je kennis over je eigen fysieke en mentale toestand. Je dient je er bewust van te zijn dat er serieuze en heftige reacties kunnen optreden als je fysiek niet in de juiste conditie bent om de thee te kunnen verwerken. Zo zou je in een paranoïa toestand kunnen raken, angst kan omslaan in paniek, je kunt flauwvallen of onwel worden. Ook kunnen trauma's in je bewustzijn komen die zonder de juiste begeleiding eerder schade aangerichten dan dat er iets geheeld en verwerkt wordt. Ga dus serieus om met ons intake formulier en mail ons bij enige twijfel! Plant Medicijnen zijn een wonderbaarlijk medicijn voor de meesten, maar zeker niet geschikt voor iedereen. voor vragen hierover kan je altijd een mail sturen naar Samadhi in Hilversum.

De voorbereiding op een ayahuasca ceremonie is belangrijk en word door ons bij Samadhi uiterst serieus genomen. deze voorbereiding begint een aantal weken voor de ceremonie. zo krijgen deelnemers een lijst met etenswaren en medicijnen die je niet mag nemen voor de ceremonie.  ook is het enorm aan te raden om een aantal dagen voor de ceremonie te zorgen dat je niet te veel prikkels van buitenaf krijgt. verblijf in een zo rustig mogelijke omgeving, neem tijd voor je zelf, mediteer, wandel of lees een boek. vermijd nieuws, kranten, internet en social media. hoe meer tijd je voor je zelf neemt hoe duidelijker je intenties voor je reis kunnen zijn.

Voor mensen die op zoek zijn naar een alternatieve vorm van therapie om aan zichzelf te werken zijn Heilige Planten, mits onder goede, liefdevolle en kundige begeleiding, een  goed en bruikbaar middel. Deze heilige meester planten zuiveren lichaam en geest. Het kan je helpen om contact te maken met je innerlijke wijsheid en de diepere lagen van het zelf

Hoe ziet een sacred plant ceremonie er bij Samadhi in Hilversum uit?

We beginnen de ceremonie met kennismaking van de groep, opvolgend doen we een kennismakingsmeditatie.

Daarna starten we met een gebed en spreken we onze intentie's uit.

Voor wie dat wenst kan men Rapé gebruiken om jezelf los te maken van het denken.

Wanneer ieder zijn of haar intentie heeft uitgesproken krijgt iedereen zijn sacred plant thee aangeboden.

Middels mooie spirituele muziek begeleiden wij je naar het begin van je reis.

Een secred plant ceremonie kan vijf tot acht uur duren.

Aan het einde van de ceremonie word deze als groep afgesloten en is iedereen vrij om nog even te blijven liggen.

Daarna kan er wat soep met brood en/of een fruitsalade en een vegetarische maaltijd gegeten worden om weer wat aan te sterken. Naar gelang de behoefte is er tijdens maar ook na de gezamenlijke maaltijd voldoende tijd om ervaringen te delen met de andere deelnemers en/of de begeleiders.

De volgende ochtend, na het ontbijt, beginnen we met een sharing en mag iedereen zijn ervaringen delen. Daarna doen we gezamenlijk lichaamswerk en een begeleide ademsessie welke als zeer diep ervaren kan worden doordat je hart chakra en het derde oog nog geopend zijn.

Onze ervaren begeleiders zullen je altijd bijstaan en steunen als je het vraagt of wanneer wij voelen dat je het nodig hebt. Je kunt op verschillende manieren informatie krijgen: middels visuals, inzichten of gevoel, dat is voor iedereen anders. Je kunt meer geopend raken, je zintuigen kunnen scherper worden en je hart kan opengaan.De connectie met de natuur en mensen kan sterker worden en intenser worden beleefd. De ceremonie wordt gehouden in een veilige ruimte met een warme sfeer en liefdevolle begeleiders.

Er zijn verschillende sacred plant ceremonie mogelijkheden maar is altijd incl. vegetarische maaltijden, kruiden thee, koffie en één overnachting. Zie agenda.

Bij Samadhi in Hilversum organiseren op dit moment groepsceremonies van maximaal 4 deelnemers.

Ook bestaat er de mogelijkheid om bij Samadhi individueel of met je partner een ceremonie te ervaren.

 WAAR KAN EEN AYAHUASCACEREMONIE  BIJ HELPEN?

ADHD/ADD
Verslaving
Burn-out
eetstoornissen
bindings en verlatingsangst
Dichterbij jezelf komen
Hart openen
Zielsmissie ontdekken
Uit je hoofd en in je hart komenVinden van een diepere Levensmissie
Trauma helen
loslaten negatieve denkwijze
Eenzaamheid
Onzekerheid
Depressie
Burn-out
Stress
Angsten
Relatieproblemen
Problemen bij menstruatie
Libido problemen
Verdieping
Zelfinzicht
Begrip & acceptatie vinden
Blokkades oplossen
Zelfliefde
Rouwverwerking
Heling
Spirituele groei
Maken van keuzes vanuit je hart
Stoppen met dingen/relaties die je niet langer dienen
Lekkerder in je vel zitten
Trauma’s helen
In vrede komen met het verleden
Uit je hoofd komen
Meer begrip & acceptatie voor het leven
Innerlijke rust vinden
Hulp bij het maken van de juiste keuzes
Ontstressen
In verbinding komen met je ware zijn

wij kijken er naar uit om je bij Samadhi in Hilversum te mogen begeleiden.