Magic Truffles

Truffels zijn onderaardse ‘knolletjes’ die worden gevormd door mycelium. Mycelium kun je zien als de wortels van de paddenstoel. Truffels bevatten de werkzame stof psilocybine, en dit zorgt voor het bewustzijnsverruimende effect.

Paddo’s zijn paddestoelen die, net als andere psychedelische drugs (LSD, peyote, ayahuasca), een hallucinerende werking hebben. Ze hebben een sterk effect op je zintuigen en geestelijke toestand, en het eten van paddo’s is een buitengewone ervaring. 

De werkzame stof in paddo’s/truffels is psilocybine, dat in het lichaam wordt afgebroken tot psilocin. Deze stof imiteert in het brein het effect van serotonine, een neurotransmitter (signaalstof) die invloed heeft op je stemming. Het resultaat is de psychedelische toestand die we associëren met paddo’s. Onbewuste kennis wordt bevrijd en komt beschikbaar. Dit brengt je in aanraking met emoties, levenslessen, toekomst en verleden.

 

MagicTruffels

 
 


 

 
 

MagicTruffels2

De hersenen onder psilocybine

Een visualisatie van de hersenverbindingen bij een persoon op psilocybine (rechts) en bij iemand die een placebo krijgt (links).
Hier kan je het onderzoek vinden. (Wel in het engels).
 
Studies tonen aan dat ze de psychische gezondheid op de lange termijn kunnen verbeteren, en een blijvende persoonlijkheidsverandering kunnen creëren, waardoor mensen rustiger, gelukkiger en ruimdenkender worden. Onderzoek toont aan dat slechts een enkele dosis psilocybine, angst en depressie gedurende zes maanden of langer kan opheffen. Psilocybine-paddenstoelen hebben een lange geschiedenis van medicinaal gebruik, en worden onderzocht als een moderne behandeling voor een reeks psychische gezondheidsproblemen, zoals stress, verdriet, depressie, angst, verslaving, negatief zelfbeeld en PTSS.
 

 

 

 

Magictruffels3