Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een plantmedicijn uit het Amazonegebied, en betekent liaan van de ziel. Inheemse stammen gebruiken het als de basis van hun geneeskunde. Zij geloven dat Ayahuasca het lichaam reinigt en fysieke ongemakken en psychische klachten verhelpt. De werkzame stoffen van de ingrediënten zijn dimethyltryptamine (DMT, een lichaamseigen stof) en monoaminen-oxidase-enzymenremmer (een MAO-remmer). 
 
Ayahuasca heeft een helend en bewustzijnsverruimend effect, waardoor je oude trauma’s, onverwerkt verdriet, depressie, burn-out klachten en conditioneringen kunt helen.
 
Een Ayahuasca ceremonie biedt je de mogelijkheid om je energieveld op te ruimen en ruimte te maken voor wat bij jou past. Je kunt ervaren wat het verschil is tussen leven vanuit je hoofd en leven vanuit je hart. Er wordt vaak gesproken over Madre Ayahuasca (Moeder Ayahuasca), omdat veel mensen de energie van Ayahuasca ervaren als een liefdevolle en vrouwelijke energie. Tijdens een Ayahuasca ceremonie kun je op bijzondere en diepgaande manier liefde en eenheid ervaren. Bij gebruik van Ayahuasca verandert je bewustzijnstoestand, waardoor je innerlijke waarneming heel sterk wordt. Je krijgt toegang tot diepere lagen van je bewustzijn, waardoor het mogelijk wordt om op een zeer intense manier te reflecteren op jezelf en op je leven tot nu toe. Dit gaat dieper dan de gemiddelde therapie, omdat zich tijdens je reis dingen kunnen openbaren, waar je niet bewust van was of kon zijn.
 
Ayahuasca is een medium om in contact te komen met andere ‘werelden’ en brengt je in staat om ook zelf te communiceren, er is dus sprake van interactie. Dat waar je mee communiceert, manifesteert zich in vormen, kleuren, patronen, entiteiten, werelden, energieën of combinaties hiervan. 
Ayahuasca kan je geest bevrijden van stress, depressieve gevoelens, storende gedachten en trauma’s. Dingen die je vanuit je verleden onbewust belemmeren in het nu, kunnen naar voren komen tijdens een ceremonie. Deze onbewuste, beladen emoties kunnen dan worden herbeleefd, verwerkt en losgelaten. Om je volledig over te kunnen geven aan het proces is een betrouwbare, veilige en warme setting heel belangrijk. Binnen onze ceremonies is deze dan ook zeker aanwezig! Zeer ervaren en gediplomeerde Ayahuasquere, professioneel, deskundige en liefdevolle begeleiding met een gedegen achtergrond is bij ons gegarandeerd. 
 
Het brouwen van Ayahuasca vergt veel tijd rust en liefde, en gebeurt dat ook op traditionele wijze. Ayahuasca bestaat uit 2 bestandsdelen die je samen kan brouwen, de voorkeur gaat ernaar uit om ze gescheiden te houden om zo meer controle te hebben tijdens de inname ervan. 
 
Ayahuasca brengt je terug naar de kern.
 
 
 
 
Deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie is geschikt voor jou, als je werkelijk klaar bent om leiderschap over je leven te nemen. Als je bereid bent om in jezelf te investeren en vanuit je eigen authentieke kern en kracht wil leven en creëren. Heb je het lef om jezelf recht in de ogen aan te kijken? Ayahuasca is een geneesmiddel voor de ziel dat je enorm kan ondersteunen in je leven. Het is een 100% natuurlijke sjamanistische thee van medicinale planten dat sterk zuiverend werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en zielsniveau. Door het drinken van Ayahuasca kan er een innerlijke reis worden gemaakt waarbij inzichten kunnen worden verkregen in het onderbewustzijn en de ziel. Ayahuasca wordt al duizenden jaren gebruikt door inheemse volkeren voor healing en persoonlijke transformatie. Deze sjamanistische therapievorm gaat veel dieper dan wij hier in onze Westerse cultuur kennen.
 

Ayahuasca bevrijdt onze geest van oude patronen en trauma’s.

 
Ayahuasca creëert de mogelijkheid voor oude diepgewortelde neuronen in je hersenen om nieuwe verbindingen te maken. Het verandert dus letterlijk je hersenen op een strenge maar positive manier. Het creëren van deze nieuwe mentale paden helpt je om stappen te zetten in je helingsproces, je leven in balans te krijgen, en een nieuwe staat van zijn. Je échte staat van zijn, vrij van blokkades en onzekerheden. Ayahuasca is niet alleen interessant als je ‘iets wil verwerken’. Het kan je inzicht geven op alle gebieden in je leven. In ons leven hebben we allerlei beschermingslagen opgebouwd om onze ware natuur veilig te stellen. Die verdedigingsmechanismen zijn meestal al in onze vroegste jeugd gevormd en zijn ons zó eigen dat we ze niet eens meer als bescherming ervaren. We denken dat dit is wie we zijn. Maar deze lagen heb je te ontdekken en af te leggen, om écht bij jezelf te kunnen komen. Als je hier doorheen durft te gaan, ontdek je aan de andere kant je ware, vrije natuur en kun je het contact met je essentie herstellen. Als je voorbij de beschermingslagen komt, kan er emotionele kou en pijn vrijkomen. Dit vraagt om kundige en liefdevolle begeleiding. Wij weten hoe we mensen in hun diepste kwetsbaarheid bij moeten staan. En weten ook wanneer we je op jezelf kunnen laten. We weten waar je doorheen gaat, omdat we het zelf hebben meegemaakt.
 

Ayahuasca kan een uitkomst bieden bij een veelheid aan problemen en vragen.

 • Posttraumatische Stress-Stoornis
 • Stress
 • Eenzaamheid
 • Angsten
 • Depressie
 • Burnout
 • Problemen op het werk
 • Verslavingen
 • Onzekerheden
 • Bindingsangst of verlatingsangst
 • Gedragsproblemen
 • Problemen met sexualiteit
 • Keuze-stress
 • Psychosomatische klachten (Klachten zonder medische oorzaak)
 • Zingevingsvraagstukken. Bijvoorbeeld, 'wie ben ik' of 'wat is mijn levensdoel.'
 • Balans
 • Minderwaardigheidscomplex