Retraite

Het woord retraite betekent letterlijk ‘terugtrekken’. Je terugtrekken houdt in dat je afstand creëert: afstand van de dingen om je heen waar je veel prikkels van krijgt en die je hoofd vol maken met gedachtes.
Een retraite doe je in een rustige, natuurlijke omgeving, juist om die afstand van je dagelijkse drukke leven te bewerkstelligen. Je zondert je af om zelfonderzoek te doen en daar kun je geen drukte, stress en verplichtingen bij gebruiken.
 
 
Een Dag, weekend of week lang gaat alle aandacht naar jou, je hoeft voor even helemaal nergens aan te denken. Zodat je alle tijd hebt om te reflecteren, te verdiepen en nieuwe inzichten, inspiratie en energie op te doen. Want daar is een retraite voor bedoeld, om helemaal tot rust te komen. Stap voor een paar dagen uit je dagelijkse leven met alle verplichtingen, je mag alles loslaten en volledig ontspannen. Een retraite is een groot cadeau aan jezelf! Na een retraite bij Samadhi in Hilversum ga je helemaal opgeladen met nieuwe energie weer naar huis. 
 
  • volledige stilte retraites
  • retraites in beweging met b.v. yoga of wandelen
  • meditatieretraites met begeleide meditaties
  • ademhaling/breathwork retraites 
 

Een retraite kiezen die bij jou past

Wil je individueel stilte, heb je intensieve begeleiding nodig? Wil je leren mediteren, of is beweging juist iets wat bij jou past? Probeer je niet te laten leiden door je gedachtes, maar door je gevoel. Dan komt de retraite die bij jou past vanzelf op je pad.
 
Binnenkort zijn de verschillende retraites te boeken bij Samadhi in Hilversum.