Rapé

Rapé betekent ‘stof van de ouden’, en is een heilig sjamanistisch medicijn dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de inheemse stammen van de Amazone (van oorsprong in Brazilië en Peru). Het vormt een essentieel onderdeel binnen de tribal cultuur. Rapé, uitgesproken als ‘Ha-pee’, bestaat uit een mix van verpulverde planten. In sommige stammen zijn het de vrouwen die de ingrediënten verzamelen en de rapé maken, andere soorten worden door de genezers van een stam samengesteld. Iedere stam heeft hun eigen unieke receptuur van heilige planten, bomen, en zaden, gecombineerd met as. Voorbeelden hiervan zijn Tsunu, Cumaru, of Murici. Bij Samadhi in Hilversum gebruiken verschillende soorten rapé, afhankelijk van de therapie of ceremonie die je volgt.
 
RapeOorspronkelijk wordt rapé gemaakt in kleine hoeveelheden, met een specifieke intentie voor een ceremonie. Soms wordt het speciaal bereid voor het genezingsproces van een persoon. Rapé is heel krachtig, helend en reinigend op ieder niveau. Het gebruik van rapé heeft als doel om je diep te verbinden met de ziel van de natuur, en deze kracht op te roepen voor fysieke en spirituele genezing.

Rapé biedt ondersteuning bij het openen en reinigen van de chakra’s, zorgt voor een gevoel van gronding en verbinding met de aarde. Daarnaast kan het een helend effect hebben op ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. Rapé kan helpen bij het openen en het ontkalken van de pijnappelklier. De pijnappelklier heeft een belangrijke rol bij spirituele functies, zoals intuïtie, (lucide) dromen, de verbinding met het universum, en manifestaties. Het wordt daarom ook wel het derde oog of de zetel van de ziel genoemd. 

 

Ook helpt rapé met het bestrijden van negatieve gedachten, het loslaten van patronen en spanning, rust te brengen en mentale helderheid, het hart te openen, en ons met onze ziel te verbinden. 

Wanneer rapé wordt gebruikt in combinatie met intentie en gebed vanuit ons hart, kan het een krachtig middel zijn voor het realiseren van onze dromen.  

Interesse in een sessie bij Samadhi in Hilversum?

Nieuwsgierig wat Rapé jouw kan brengen? Rapé is vaak in combinatie van een meditatie, ceremonie of ademhaling.

wij kijken er naar ui om je bij Samadhi in Hilversum te mogen begeleiden.