Ademhalen in beweging

Wie kent dat gevoel niet:  je hebt je sportschoenen aangedaan om een rondje te gaan hardlopen maar al na de eerste paar honderd meter voelt het totaal niet zoals je dat had gewenst. Je ademhaling is verre van onder controle, je benen voelen zwaar en je vraagt jezelf af hoe je dat rondje gaat overleven. 

Ook met fietsen, als je een sprint  moet trekken om de bus te halen of als je beslist de trap te nemen; op verschillende momenten in je leven kun je geconfronteerd worden met je (verkeerde) ademhaling.

Een goede conditie betekent nog lang niet dat je een goede ademhaling hebt!

Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen van een verkeerde ademhaling tijdens het sporten en bewegen. Het geloof dat iedereen die een goede conditie heeft ook gelijk een goede ademhaling heeft, is verre van waar. 

Niet een tekort aan zuurstof is de trigger om meer te moeten ademen, maar de sensitiviteit tegenover van koolzuurgas in je lichaam is alles bepalend. 

Het goede nieuws: deze sensitiviteit kun je (her)trainen. Door kennis en inzicht te krijgen over je ademhaling en met het toepassen van de juiste oefeningen die het fysiologische en mechanische aspect ondersteunen en verbeteren, kom je terug in je kracht. 

Via Samadhi krijg jij verschillende methodes aangereikt om beter in contact te komen met jezelf. Voor de één werkt die ene behandelmethode, voor de ander werkt weer een hele andere aanpak. 

Heb jij behoefte om nauwkeuriger naar je ademhaling in rust en in beweging te kijken? Neem dan vrijblijvend contact op met Jill van Samadhi en Breathe Less – Move More of neem een kijkje op haar website. 

Wij kijken er naar uit om je bij Samadhi in Hilversum te mogen begeleiden.

Keep on breathing .... Less is More!