Jill300

Hallo, ik ben Jill Engelsman-Gamma

Ik ben van oorsprong Zwitserse, heb een Ierse moeder en ben getrouwd met een Nederlander. Opgegroeid in de bergen, midden in een prachtige natuur, ben ik al op een jonge leeftijd in aanraking gekomen met verschillende sporten. Gezegend met een krachtig lichaam en talent ontwikkelde ik een grote liefde voor bewegen.

Naast de meeste wintersporten werkte ik als aerobic-instructeur en deed ik o.a. aan zwemmen, roeien en dansen. In 2013 begon ik met triatlon. Via hypnobirthing (voor de geboortes van mijn dochters) en een opleiding in hypnotherapie kwam ik voor het eerst in aanraking met de kracht van de ademhaling.

In 2016 verhuisde ik met mijn man en twee dochters uit Zwitserland naar Nederland. Nadat ik hier aan de slag ging als Mindful Run/Walk instructeur is mijn interesse in de ademhaling verder gegroeid. In 2019 ben ik daarom de opleiding tot Buteyko ademtherapeute gaan volgen. Oorspronkelijk was de intentie om meer kennis en inzichten over de ademhaling te krijgen voor o.a. mijn sport-prestaties. Maar al gauw besefte ik hoe belangrijk een correcte en gezonde ademhaling is en welke aandoeningen in verband gebracht kunnen worden met een verstoorde ademhaling. Ineens was het voor mij duidelijk: ik wil bijdragen om Nederland een stukje gezonder te laten ademen en hierdoor meer uit het leven te kunnen halen. 
Mijn missie geboren! Gedreven door mijn passie voor de ademhaling en de liefde voor sport en bewegen zette ik in 2020 mijn bedrijf Breathe Less - Move More op.

Toen ik Bart leerde kennen, zijn we binnen „no time“ in een zeer boeiend gesprek verzeild geraakt. We deelden zo veel gemeenschappelijke interesses en inzichten, het was heel bijzonder. Ik ben blij en dankbaar om door een samenwerking met Samadhi een nog breder en groter publiek te laten kennismaken met de kracht van ademhaling in beweging.

Lieve groet, 
Jill